Blog - lipanj 2008
ponedjeljak, lipanj 30, 2008

Danas postoji dovoljno dokaza o dramatičnim  promjenama kojima svjedočimo u zadnjim desetljećima. Zašto NASA ignorira te promjene i namjerno drži javnost u neznanju o tim promjenama? Ruski znanstvenici mnogo bolje odrađuju posao i usuđuju se definitivno zaključivati. Zašto onda ne uzima SAD ozbiljno globalno zatopljenje? U protivnom bi se pojavili na Kyoto konferenciji o kontroli klime i redukciji ugljičnog dioksida, zar ne? Ekonomski interesi su najvjerojatnije motivacijski faktor iza oba negiranja; izgleda ne žele kreirati paniku, koja bi mogla naškoditi ekonomskim interesima!

Znanstveni dokazi su izgleda uvjerljivi i sugeriraju događanje transformacije života na Zemlji, koja je prouzročena energetskim promjenama koje se događaju unutar našeg Sunčevog sustava. Znanstvenici su otkrili povezanost bioloških, kemijskih, fizikalnih pa čak i ekonomskih trendova s kretanjem planeta i aktivnošću Sunca. To sugerira događanje evolucije unutar dobro-definiranih kozmičkih ciklusa. Najvažniji kozmički ciklus je izgleda precesijski ciklus od 25.920 godina.

Ezoterička Veda kozmologija oslikava ljudsku evoluciju kao putovanje kroz svjetske ere ili Yuge. Prema Veda komzologiji ulazimo sada u novu eru evolucije čovječanstva, koja se naziva Zlatnim dobom.

Ulaženje u Zlatno doba je izlgeda povezano i s proročanstvom Maya kalendarskog ‘kraja vremena’ 2012 godine. John Major Jenkins je pronašao obilje tragova koji pokazuju kako su pradavne kulture i duhovne tradicije širom svijeta znale o precesiji Zemlje. Po njegovom vjerovanju, prastanovnici su nam ostavili artefakte i mitove diljem svijeta, ukazujući na važnost precesije i solsticijskog galaktičkog poravnanja, solarnog maksimuma i prolaza Venere.

Ukoliko uistinu neke nevidljive sile potiču evoluciju svijesti unutar predodređenih ciklusa, zašto je izgledna relacija s kretanjem planeta i galaktičkim poravnanjima? Ako su predviđanja za 2012 istinita, pa će čovječanstvo pretpostavljeno proći kroz transformacijski proces svijesti, koji to mehanizmi okidaju te događaje?

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 14:33 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, lipanj 29, 2008

Dr. Smeljakov nije jedini u svom promišljanju spiraliziranja evolucije prema kraju vremena kalendara Maya. Godinama prije konačnog utvrđivanja datuma kraja kalendara Maya, su devedesetih, José Argüelles, Terrence McKenna i njegov brat Denis razvili teoriju Nule vremenskog vala - Time Wave Zero theory. Teorija nule vremenskog vala je predstavljena u njihovoj knjizi "Nevidljivi krajolik - The Invisible Landscape", izdana 1975. U toj knjizi objašnjavaju kako vrijeme evolucije rekurzivno implodira kao fraktal na kraju vremena, što je prema originalnoj teoriji završavalo 17. studenog 2012. Misteriozno su promašili datum kraja vremena Kalendara dugog brojanja Maya za samo 33 dana! U to vrijeme razvijanja svoje teorije, braća McKenna su potpuno bili nesvijesni krajnjeg datuma vremena kalendara dugog brojanja Maya. Tek kasnije 1987. je José Argüelles objavio 'Faktor Maya', nakon što je dekodirao Kalendar dugog brojanja i došao do datuma kraja nezavisno i kompletno nesvijesno od teorije Nula vremenskog vala! Kada su braća konačno naučila Maya Kalendar dugog brojanja, ispravili su datum kraja u svojoj teoriji Nule vremenskog vala, kako bi koincidirao s datumom kraja u kalendaru.

Zanimljiv je način na koji je nastala teorija Nula vremenskog vala. Terrence McKenna je, nakon što je pojeo dovoljno halucinantnih gljiva, imao viziju u kojoj mu je rečeno neka studira matematičke principe legendarne i misteriozne kineske knjige I Ching. I Ching ili Knjiga promjena, je knjiga mnogo stoljeća korištena knjiga u Kini koja je kao nudri savjetnik za predviđanja tijeka promjena. Sastojala se od 64 heksagrama u matrici 8x8, koja se može koristiti za predviđanje promjena Yin i Yang energije u svijetu. Knjiga, kako se kaže, predviđa i tijek promjena u svemiru. Tamo gdje je previše Yin energije, ona će vjerojatno biti kompenzirana s Yang energijom i obratno, kao ritmičkim promjenama konstantnog uravnoteženja između dva ekstrema.

Braća McKenna su međutim vjerovala u djelovanje I Ching-a, jer su Yin i Yang energije stvarne i kreiraju vremenski val u svemiru koji je odgovoran za sve promjene u evoluciji. Terrence McKenna je deduktivno izveo matematičku fraktalnu funkciju iz logike I Ching-a. Za fraktal se pretpostavlja da predstavlja promjene u našem svijetu, koje se događaju u terminima noviteta i navika. Oni su prilagodili svoju funkciju vemenskog vala s povijesnim vrhovima i padovima i pronašli primjenom aproksimacije najboljeg prilagođavanja (best-fit approach) da vremenski val završava 21. prosinca 2012.

Špice na vertikalnoj osi funkcije vala vremena indiciraju jako povećanje noviteta (vrijeme velikih evolucijskih postignuća) tijekom napredovanja evolucije duž horizontalne osi. Frekvencija noviteta raste s napredovanjem evolucije.
Funkcija nule vremenskog vala izgleda podržava ideju koju je postulirao dr. Smeljakov, po kojoj količina znanja dobivena našom evolucijom rapidno raste do maksimuma, koji je blizu datuma kraja po kalendaru Maya, jer ubrzanje funkcije vala vremena konvergira u singularitetu.

Prema teoriji vremenskog vala u zadnjih 384 dana će biti više transformacija nego tijekom cijele povijesti. Vjerojatno u prosincu 2012 otkrića će implodirati, pa će otkrića postati beskonačna. Što bi to moglo značiti je otvoreno špekuliranju. Možda je to vrijeme velike transformacije, vrijeme prosvijetljenja?(7)

 
Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 10:59 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, lipanj 28, 2008


Je li Istočna duhovnost u pravu glede egzistencije kozmičkih ciklusa evolucije? Danas postoje dokazi koji sugeriraju stvarno odvijanje evolucije svemira u ciklusima s kretanjem prema naprijed, ispisujući spiralu duž svog puta. Znaćenje toga ukazuje na povezanost događaja iz prošlosti s događajima u budućnosti, kao nekoj formi događanja rezonancije između tih događaja.

Ruski znanstvenik dr. Nikolai A. Kozyrev, koji je otkrio torzijske valove, spiralizirajuće valove koji se kreću eterom, je prvi sugerirao relaciju između torzijskih valova i fenomena vremena. Nazvao je torzijske valove valovima vremena. Nezavisno od njegovih istraživanja, Tom Bearden je također sugerirao postojanje relacije između skalarnih valova (torzijskih valova) i takta vremena.

Je li moguće da evolucija nije uopće slučajna, već se odvija ponavljajućim događajima kako bi se dodala veća kompleksnost razvoju svemira i života na Zemlji pri svakom okretu spirale? Prevladavajuća ideja Darwin-izma isključuje bilo kakvu mogućnost vođenja evolucije nekakvim energetskim silama. Evolucija je prema Darwin-izmu jednostavno slučajni proces bez predrasuda. Međutim, danas postoje dokazi kako to uopće nije točno.

Koherencija koju su znanstvenici počeli otkrivati između mnogih fenomena koji nisu povezani, u biologiji, prirodi, ekonomiji i povijesti, sada izgledno indicira međusobnu povezanost i na neki način rezonantnost.

To je točno ono što sugeriraju dr. S.V. Smeljakov i J. Karpenko, a što kažu, mogu i dokazati. Profesor Sergej Smeljakov je međunarodni predsjednik ISAR-a i član Zlatnog fonda Cikličke znanosti u Rusiji. Jurij Karpenko je član Društva astrološkog istraživanja 'Hamburg škole' i Astrovita-e. Zajedno su objavili značajni znanstveni tekst 1999. nazvan "Zlatna vremenska skala i faktor Maja - The Auric Time Scale and the Mayan factor’. Iako je Karpenko ko-autor teksta, u njemu je u biti predstavljena teorija dr. Smeljakov-a.

U tekstu sugeriraju međusobnu povezanost i sinkroniziranost planetarne evolucije, 11-godišnjeg solarnog ciklusa, demografskih trendova, epohe dolaska Velikih učitelja humanosti, geoloških, ekonomskih i drugih ciklusa u prirodi i društvu s brojem Zlatne sredine, Phi (Φ) i Fibonacci serijom!

Još je značajnije što dr. Smeljakov tvrdi kako su svi ti ciklusi povezani i sinkronizirani s Maya kalendarom dugog brojenja, mističnim kalendarom koji završava 21. prosinca 2012. Postoji opći konsenzus o početnom datumu kalendara Maya, 11. kolovozu 3114. godine prije Krista i krajnjem datumu 21. prosinca 2012, čime je pokriveno razdoblje od 5125 godina. Danas znamo kako su davno Maye znale za trajanje prosječne solarne godine s točnošću sedam decimalnih mjesta. Njihov kalendar Venere je bio točan unutar samo 2 sata na 500 godina! Ma kako te točnosti bile začuđujuće, najmističnije njihovo znanje je bez svake sumnje njihov Kalendar dugog brojenja. Maye pridružuju završavanje svog kalendara dugog brojenja s krajem vremena. Naglašavam kako Maye nisu spominjale to kao kraj svijeta!

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 11:29 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, lipanj 27, 2008

Znanstvenici su otkrili cikluse u mnogim prirodnim fenomenima kao što su biološki procesi, stopa ekonomskog rasta, cijene dionica na tržištu, rast stanovništva, itd, što je nekako izgleda povezano s kretanjem planeta i aktivnošću Sunca. Zadivljujuća činjenica o tim kompletno nezavisnim i razdvojenim fenomenima je njihovo koherentno djelovanje. Harmonično su povezani kao da ih povezuje neka nevidljiva sila pomoću rezonancije. Trenutno znanost ne može objasniti tu koherenciju, jer nije jasno kako objasniti rezonanciju između kompletno različitih, razdvojenih i nezavisnih fenomena, ako ne postoji nikakav poznati energetski učinak ili sila koja ih povezuje. Samo neko sveprisutno energetsko polje, kao što je eter, bi vjerojatno objasnilo da su nezavisni fenomeni kao što su ekonomski ciklusi povezani na primjer s ciklusom sunčevih pjega pomoću rezonancije.

Znanstvenik Ray Tomas je razvio teoriju pod nazivom "Harmonici svemira - Harmonics of Universe'. Godinama je Ray Tomas radio za klijente razvijajući ekonomske modele kojima bi predviđao kretanje cijena na tržištu svih vrsta roba. Slučajno je otkrio ciklično ponašanje cijena na tržištu dionica, kao harmonika planetarnih perioda. Također je pronašao glazbene omjere u harmonicima, koji su uključivali 3/2, 4/3 i 2, te proporcije 4:5 i 6:8, što je formiralo glavne tonove glazbene skale. Njegova teorija danas sugerira događanje mnogih cikličkih pojava u prirodi, kao što su biološki, fizikalni i ekonomski ciklusi, s međusobno povezanim harmoničkim frekvencijama, slično notama u glazbi. Ray Tomas je pronašao kako manogi ekonomski ciklusi imaju čiste harmonike rotacije Sunca, njegovog solarnog rotacijskog perioda na ekvatoru od 25,8 dana i ciklusa Sunčevih pjega od 11, 07 godina. Ciklus Sunčevih pjega je ciklus aktivnosti Sunca, koje padaju i rastu u ciklusu koji kulminira u solarnom maksimumu svakih 11,07 godina. Ray Tomas vjeruje kako su ciklusi koje nalazimo u Sunčevu sustavu harmonici još većih ciklusa, koji se događaju u Mliječnoj stazi, našoj galaksiji. Vjeruje se kako su svi galaktički ciklusi harmonici jednog jedinog univerzalnog kozmičkog ciklusa. Veda tradicija je uvijek objašnjavala svemir kao rezultat jedne primordijalne rezonirajuće vibracije, Ohm, zvuka kreacije. U nekom smislu bi danas mogli reči kako je naš svemir jedna velika pjesma, on je uni-verse (jedna pjesma/stih).(2)

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 14:35 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 25, 2008

Darwin-izam je postao dogma, vrsta religije sam po sebi i danas se još uvijek furiozno brani. Razlog zašto, je potpuno razumljiv sa stajališta znanosti. U opasnosti su sami aksiomi znanosti.

Zagovornici Darwin-izma ga brane tako divlje, jer se boje da bi znanost eventualno mogla izgubiti u punom smislu svoje temelje, ukoliko bi se stvarno dokazalo kako evolucija nije uopće slučajna, te kako se svrha i usmjerenje moraju prihvatiti kao stvarnost. Otvorila bi se opet vrata prema mogućoj Uzvišenoj (Božjoj) sili u prirodi, koja su bila zatvorena prije stotina godina. To je učinio francuski matematičar Simon Laplace, zatvorivši konačno ta vrata nakon Decartes-a. A Napoleonu je, koji ga je pitao zašto je ispustio Boga kao uzročnu silu kretanja nebeskih tijela iz svojih knjiga, odgovorio kako više nije potrebna hipoteza o Bogu.

Znanost je čvrsto ukorjenjena u premisi po kojoj se svekoliki realitet može objasniti redukcionizmom i determinizmom, odbacujući u domenu religije i sve uzvišene uzroke. Stoga je ta neznanstvena tema o kojoj se diskutira duhovna tema; no treba li znanost priznati Boga kada kuca na vra svojoj knjizi 'Kozmička vizija - Cosmic Vision', Ervin Laszlo uvodi interesantni argument u diskusiju. Dok se neodarwinisti kao Richard Dawkins i zagovornici Inteligentnog dizajna bore za legitimitet Darwin-izma, Laszlo ukazuje kako se radi o redukciji primijenjenoj samo na biološku evoluciju; po njemu bi trebali gladati šire i uključiti evoluciju svemira u cjelinu svoje diskusije. Prema Laszlo-u, stvarno je pitanje, kako je evoluirao svemir, te je li se uopće mogla dogoditi biološka evolucija?

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 14:03 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, lipanj 23, 2008

U zadnjem desetljeću darvinizam je uveliko kritiziran, jer je u našoj sredini već otprilike od 1859, a još uvijek ne može odgovoriti na mnoga pitanja u vezi s evolucijom vrsta. Jedna od stvari koju Darvinizam ne može objasniti je nenadana eksplozija novih formi života, koje su se pojavile pred otprilike 530 milijuna godina na Zemlji. Obilje novih životnih formi koje su se pojavile s višom razinom biološke kompleksnosti od ranijih formi života, zahtijevalo je sve vrste novih proteina i odgovarajuće gene u relativno kratkom rasponu vremena. Eksplozije se teško može objasniti spontanim povećanjem u broju prirodnih mutacija gena. Teško je zamisliv način kojim su se kompletno nove vrste razvile iz prethodnih, jer to zahtijeva događanje obilja koherentnih spontanih mutacija u isto vrijeme kako bi se kreiralo sve nove karakteristike novih vrsta. Isto je tako teško shvatiti da je priroda bila sposobna kreirati tako kompleksne biološke sustave kao što je oko, samo slučajnim mijenjanjem djelića kodona DNA molekule. Svi biološki sustavi, kao što su organi, imuni sustav i osjeti su daleko kompleksniji da bi svoje postojanje mogli imati u samoj slučajnosti. Problem tih kompleksnih bioloških sustava je u tomu što nisu postupno razvijali mnoge 'prototipove', jer bi ih inače našli u fosilnim ostacima - njih jednostavno nema.

Mnoge nove biološke funkcije kao što je na primjer vid, su bile spontane kreativne invencije u evolucijskom procesu. Što je više fosila pronalaženo s ciljem traženja nedostajućih linkova u fosilnim nalazima, paradoksalno, prikupljano je sve više dokaza o odvijanju evolucije u kvantnim iskoracima (skokovima) vrsta, kao što je skok od beskražnjaka na kralježnjake.

Razvoj novih vrsta je zahtijevao koherentno uključivanje mnogih novih bioloških funkcija u isto vrijeme. Za nove vrste kao što su ptice da bi emergirale nije dovoljno razviti samo perje, zahtijeva i lagane kosti i strukture mišića. Kada bi mutanti samo razvili perje, oni ne bi mogli iskoristiti biološku prednost i prirodna bi selekcija vjerojatno eliminirala novu formu života. Mi ljudi navodno potječemo od majmuna, no evolucionisti nisu nikada mogli stvarno dokazati takve pretpostavke.

Matematičar Fred Hoyle je ponudio prekrasnu i vjerodostojnu analogiju kao dokaz da se evolucije teško može smatrati igrom sreće na ruletu. Koristio je analogiju s tro-dimenzionalnom zagonetkom nazvanom Rubick-ova kocka. Svako lice Rubick-ove kocke je konstruirano iz matrice od 9 manjih koci po svakom licu. Svaki od tri sloja lica Rubick-ove kocke se može rotirati i oko vertikalne i oko horizontalne osi. Svako lice ima svoju vlastitu boju i kada se zagonetka riješi, sva lica Rubick-ove kocke će ponovno imati istu boju.

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 13:40 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
nedjelja, lipanj 22, 2008

DNA programiranje 

Najviše iznenađuje eksperiment koga je izvela Garjajev-ljeva grupa, a u kom je reprogramirana DNA kodonska sekvencija korištenjem moduliranog laserskog svijetla. Iz njihovog otkrića gramatičke sintakse DNA jezika, mogli su modulirati koherentno lasersko svijetlo, pa čak i radio valove i dodati semantiku (znaćenje) valu nosiocu. Na taj su način mogli reprogramirati in vivo DNA u živim organizmima, korištenjem ispravne rezonantne frekvencije DNA. Najimpresivnije otkriće do sada je mogućnost moduliranja vala nosioca govornim jezikom s istim učinkom reprogramiranja. To je zbunjujuće i šokantno znanstveno otkriće! Naša vlastita DNA se može jednostavno reprogramirati ljudskim govorm, pretpostavljajući moduliranje riječima korektne frekvencije vala nosioca!

I dok Zapadna znanost koristi komplicirane bio-kemijske procese za 'cut and paste' (premiještanje) DNA tripleta u DNA molekuli, ruski znanstvenici koriste modulirano lasersko svijetlo kako bi uradili istu stvar. Rusi su se dokazali vrlo uspješnim u popravljanju oštećenog DNA materijala in vivo!

Terapije laserskim svijetlom temeljem nalaza Garjajeva se već uspješno primijenjuju u nekim europskim sveučilišnim bolnicama na različitim vrsta raka kože. Rak se liječi bez ikakvog ožiljka.

 Emocije

Daniel Winter i njegov tim za koherenciju srca je pronašao dokaz da ljudske emocije mogu isto tako reprogramirati DNA. Zvuk udaranja srca u ritmu s našim osjećajima, emocijama, se transformira u elektromagnetsku energiju u žlijezdama tijela, što djeluje kao piezoelektrično spajalo kreirajući manje valne dužine elektromagnetskih valova kao ekvivalent emocionalnim zvukovima srca. Emocije postaju energije u kretanju, e-motion (e-kretanje), koja se šalje prema DNA u svakoj stanici našeg tijela kao plavo koherentno lasersko svijetlo, koje je sposobno modulirati DNA kodone isto kao što to čine ruski laseri.

Detaljnim ispitivanje s vršnim pogledom, DNA ima oblik dodekahedrona. Potrebno je deset Φ (Phi) spirala za kreiranje dodekahedronskog helikoidalnog oblika DNA spirale. DNA molekula kao valni oblik se ugađa na srce i sposobna je primati njegove zvučne emocije. Daniel Winter to objašnjava implozijom dugih valova u kratke valove, kao mehanizmom prijenosa emocija srca vlastitoj DNA. Mjerilo je različito no omjer valnih dužina je isti, održavajući omjer Zlatne sredine. Ne hrane samo emocije našu DNA s plavim ultravioletnim svijetlom, već i stanični metabolizam, uzimanje hrane, sve je vezano za kreiranje kratkih valova ultravioletnog svijetla koje hrani našu DNA. Biljke primaju to svijetlo izravno od Sunca korištenjem klorofila u svojem lišću i koriste proces nazva fotosinteza za vezivanje fotona Sunca. Životinje jedu te biljke, te ga dobivaju posredno od biljaka, no akumulacija je međutim time postala manje učinkovita. Možda se koherentno svijetlo Sunca sprema u formi bio fotona u organizmu. Svrha metabolizma i u biljkama i u životinjama je kreiranje visoko koherentnog ultraljubičastog laserskog svijetla unutar DNA, čime se pogoni replikacija stanica.

Mnoge studije se otkrile postojanje jasne relacije između našeg mentalnog i emocionalnog stanja sa zdravljem. Ljudi koji pate od depresije i negativnih emocija duži period će eventualno patiti i od oštećenog fizikalnog zdravlja. Jeste li uočili kako netko tko najviše govori o bolesti, je upravo taj koji će ju eventualno i dobiti? Strah je negativna emocija, koja ne koristi zdravlju. Znanstvene studije su dokazale, da nezavisno o kvaliteti hranjenja beba, ako im nedostaje pažnje i dodira ljubavi majki, vjerojatno će umrijeti! Zagrljaj ljubavi majke se šalje izravno u DNA bebe!

Daniel Winter naširoko pojašnjava kako naše emocije programiraju DNA i oblikuju imuni sustav naših stanica. Negativne emocije razaraju koherenciju imunog sustava, dok ga pozitivne emocije ojačavaju. Prema Winter-u su najzdravije stvari koje treba osigurati, prosvijetljenja i ekstatičnosti, koliko god je to više moguće jer su to najzdravije emocije, koje na dugu stazu daju dugovječnosti.

sanmarino @ 10:35 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, lipanj 19, 2008

Najdublje istraživanje ikada provedeno na 5% kodirajućih tripleta ljudskog DNA niza, je istraživanje u međunarodnom zajedničkom naporu nazvanom Internacionalnim projektom ljudskog genoma. Zadatak Projekta je bio identificiranje kompletne strukture ljudske DNA i kartiranje njenih tripleta i gena. Kako ljudsko tijelo sadrži najmanje 70.000 različitih proteina, očekivao se nalaz najmanje 100.000 gena u ljudskoj DNA, 70.000 za objašnjavanje fizikalne reprodukcije ljudskog tijela (geni kodiranja proteina) i nekih 30.000 raznih gena za objašnjavanje različitosti osobnosti i karaktera ljudskog bića. Kada je završena prva verzija nacrta ljudskog genoma 2001., a konačna verzija 2004., velike nade i očekivanja biologa svijeta su bile raspršene u komadiće, kada je pronađeno samo 30.000 gena ljudske DNA. Trideset tisuća gena u ljdskom genomu je samo tri tisuće više od genoma miša. projekt ljudskog genoma je također razotkrio kako dijelimo 98% svojih gena sa čimpanzama!

Sve naše pretpostavke o DNA kao svetoj knjizi života, koja sadrži sve tekstove za pisanje svakog poglavlja u biologiji, se sada moraju re-evaluirati. DNA razlika između ljudskih bića i primata, iz kojih smo evoluirali je jednostavno premala da bi uzela u obzir samo razlike u pojavnosti, a posebno ne i ogromne razlike u svijesnoj svjesnosti i inteligentnim sposobnostima. Na DNA razini imamo više zajedničkog s dupinima nego s majmunima.

 Bezvrijedna (junk) DNA

I dok je Zapadna znanost investirala u Međunarodni projekt ljudskog genoma, fokusirajući se na 5% kodirajućih tripleta DNA, u Sovjetskom savezu 1990. je formirana grupa ruskih znanstvenika Ruske akademije znanosti s ciljem proučavanja kompletnog ljudskog genoma. To je istraživanje vodio dr. Pjotr Garjajev, član Ruske akademije znanosti kao i član Akademije znanosti u New York-u. Rusko je istraživanje bilo široko-kutno i otvorenog stajališta glede svojeg istraživanja. Istraživački je tim uključivao fizičare, molekularne biologe, embriologe pa čak i eksperte u lingvistici. To je istraživanje otkrilo kako pretpostavljano bezvrijedna (junk) DNA, kompletno zanemarena i zaboravljena u matici zapadne znanosti, nije uopće nekakav redundantni ostatak evolucije.
Lingvističke studije otkrivaju kako sekvencioniranje kodona ne-kodirajuće DNA slijedi pravila neke osnovne sintakse. Definitivno postoji struktura i logika u sekvenciji tih tripleta, kao neki biološki jezik. Istraživanje nadalje otkriva kako kodoni u stvari formiraju riječi i rečenice upravo kao u uobičajenom ljudskom jeziku, koji slijedi gramatička pravila.

Znanstvenici su proveli veliko istraživanje o podrijetlu ljudskih jezika i podrijetlu gramatičkih pravila, koja su tako esencijalna svim ljudskim jezicima; međutim nikada nisu uspjeli pronaći izvor. No sada po prvi put u povijesti podrijetlo jezika se može neočekivano pripisati DNA. Jezik gena je mnogo, mnogo stariji od bilo kojeg ljudskog jezika, ikada artikuliranog na ovom globusu. Čak je zamislivo da je DNA gramatika sama poslužila kao glavni nacrt za razvoj ljudskog govora.

I dok je zapadni Projekt ljudskog genoma dešifrirao 'strojni jezik' (kod) DNA molekule, strukturu DNA 'bitova' koje formiraju sekvencije nukleotida, ruski su učenjaci otkrili prisutnost jezika visoke razine u DNA. Druga zapanjujuća činjenica je što je Garjajev-ljeva grupa otrkila da DNA nikako nije zatvorena knjiga života. Otkrila je mogućnost promjene teksta DNA knjige. Kodoni DNA niza se mogu rearanžirati u različitim sekvencijama. Drugim riječima software ljudskog genoma naše DNA molekule se može reprogramirati! Istraživanje razotkriva sposobnost tripleta u DNA nizu za zamjenu mjesta.

Pronalazak sintakse i semantike DNA, sličnih našem ljudskom jeziku, indicira naše trenutno ograničeno razumijevanje DNA samo na kodiranje repodukcije proteina za kemijsko ustrojstvo organizma, što je samo polovica priče.

Kada se in vitro u epruveti DNA izloži koherentnom laserskom svijetlu, ono spiralizira duž DNA spirale kao da je vođena strukturom DNA molekule. Najzačuđujući učinak je primijećen kada se sama ta DNA ukloni, a lasersko svijetlo nastavlja spiralizirati! Vakum prostora, koji je upravo ranije bio okupiran s DNA se promijenio i nešto je prouzročilo nastavljanje spiraliziranja laserskog svijetla. Ti učinci su mjereni i ostaju na djelu još prilično vremena nakon uklanjanja DNA. Učinak je danas poznat pod nazivom DNA fantomski učinak. Vladimir Poponin sa svojim timom Ruske akademije znanosti je ponovio rad Garjajev-a na Hearthmath institutu u SAD-u. Poponin je zaključio kako se radi o strukturi polja koja je formirana u fizikalnom vakumu čak i nakon što je originalna DNA uklonjena. Vidjeli smo i ranije slične primjere promjene vakuma, koje su atributirane torzijskim poljima

sanmarino @ 21:44 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, lipanj 18, 2008

DNA dvostruka spirala kao model/predložak/uzorak svih formi života susreće se u znanosti već više od pedeset godina, od otkrića Crick-a i Watson-a. Naše znanje o DNA se od onda dramatično povečalo. DNA pohranjuje kemijske molekularne instrukcije za staničnu reprodukciju. To je glavni nacrt za reprodukciju svih proteina, koji se nalae u stanicama organizma. Ljudsko tijelo sadrži prema procjenama između 70.000 i 90.000 različitih proteina.

DNA spirala je uvijani (spiralizirani) dvostruki niz objekata. Svaki je niz sastavljen od približno 3,1 milijarde nukleotida. Ulančani nukleotidi formiraju taj golemi lanac. Postoje samo četiri različita osnovna nukleotida korištena u lancu. Te baze su označene svojim inicijalnim slovom adenin (A), citozin (C), guanin (G) i timin (T).

Tri od tih baza u lancu formiraju triplete ili kodone. Postoji samo 4³ = 64 različita tipa kodona u DNA lancu. Svaki triplet ili kodon je genetski ekvivalent jedne amino kiseline, gradbenog bloka proteina. Jedan se protein sastoji od stotinjak amino kiselina, pa je stoga potreban isti broj kodona za kodiranje jednog proteina. Sekvencija kodona koja kodira jedan jedini protein se naziva genom.

Nukleotidi formiraju mostove parova baza između dva DNA niza. Jedan od nukleotidnog para baza je u jednom DNA nizu a drugi na suprotnom DNA nizu. Na taj način parovi baza formiraju most, kemijski spoj između dva DNA niza, povezujući ih u uvijene stube slične dvostrukoj spirali.

Od kompletnog lanca tripleta (kodona) potpunog DNA niza se koristi samo 5% koristi za kodiranje i reprodukciju proteina. Drugih 99% je nazvano bezvrijednom ("junk") ili neaktivnom ("dormant") DNA; izgleda kao besmislena repeticija tripleta, s kojima zapadni znanstvenci jednostavno neznaju što bi činili. Dugo su vremena znanstvenici vjerovali kako 95% ne-kodirajućeg dijela DNA potpuna redundancija. No danas postoje dokazi kako ne-kodirajuća DNA nije uopće beskorisna, već je u stvari važnija od kodirajućih kodona. Revolucionarna nova otkrića razotkrivaju kako je ideja da se naslijeđena genetska struktura organizma ne može mijenjati kriva. Dokazano je kako se sekvencije DNA molekularnih kodona mogu reprogramirati!

 

Projekt ljudskog genoma Najdublje istraživanje ikada provedeno na 5% kodirajućih tripleta ljudskog DNA niza, je istraživanje u međunarodnom zajedničkom naporu nazvanom Internacionalnim projektom ljudskog genoma. Zadatak Projekta je bio identificiranje kompletne strukture ljudske DNA i kartiranje njenih tripleta i gena. Kako ljudsko tijelo sadrži najmanje 70.000 različitih proteina, očekivao se nalaz najmanje 100.000 gena u ljudskoj DNA, 70.000 za objašnjavanje fizikalne reprodukcije ljudskog tijela (geni kodiranja proteina) i nekih 30.000 raznih gena za objašnjavanje različitosti osobnosti i karaktera ljudskog bića. Kada je završena prva verzija nacrta ljudskog genoma 2001., a konačna verzija 2004., velike nade i očekivanja biologa svijeta su bile raspršene u komadiće, kada je pronađeno samo 30.000 gena ljudske DNA. Trideset tisuća gena u ljdskom genomu je samo tri tisuće više od genoma miša. projekt ljudskog genoma je također razotkrio kako dijelimo 98% svojih gena sa čimpanzama!

Sve naše pretpostavke o DNA kao svetoj knjizi života, koja sadrži sve tekstove za pisanje svakog poglavlja u biologiji, se sada moraju re-evaluirati. DNA razlika između ljudskih bića i primata, iz kojih smo evoluirali je jednostavno premala da bi uzela u obzir samo razlike u pojavnosti, a posebno ne i ogromne razlike u svijesnoj svjesnosti i inteligentnim sposobnostima. Na DNA razini imamo više zajedničkog s dupinima nego s majmunima.

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 22:51 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, lipanj 17, 2008

Zvukovni eksperimenti izvedeni u Kraljevskoj komori pokazuju kako Kraljevska komora ima seriju akustičkih rezonantnih frekvencija, koje odgovaraju savršenim glazbenim notama! Škrinja za blago unutar Kraljevske komore ima na primjer savršenu rezonantnu frekvenciju od 440 Hz, temeljne note A, frekvencije zvučne viljuške za ugađanje.

Postoje još i daljnje četiri dodatne rezonantne frekvencije u Kraljevskoj komori. One odgovaraju glazbenim notama F#, A, C# i D#. To su note povišene melodijski snižene skale (F#). Indijski šamani su ugodili svoje ceremonijske frule na povišeni F, jer su vjerovali kako se radi o frekvenciji koja je ugođena s majkom Zemljom.

Sjetimo se sada kimatičkih istraživanja po kojima Platon-ova kruta tijela emergiraju iz savršenih zvučnih frekvencija dijatonske glazbene ljestvice. Stoga ne bi bilo iznenađenje kada bi se pronašle čiste tonske frekvencije među frekvencijama rešetke Zemlje.

Zadivljujuća je stvar i to što rezonancijske frekvencije Kraljevske komore korespondiraju s rezonancijskim frekvencijama, pronađenim u 4 nukleotida DNA molekule. Ta čudesna struktura ima samo 4 temeljna gradbena bloka, DNA baze adenin (A), citozin (C), gvanin (G) i timin (T). Dvije od ta četiri nukleotida se mogu spajati za formiranje parova, a ti parovi baza se sekvencioniraju u DNA spiralu. Kompletna DNA je spirala od tri milijarde takvih parova baza.

Profesor kemije i biokemije David W. Deamer sa Sveučilišta u Kaliforniji, u Santa Kruzu je mjerio infracrvenim svijetlom rezonantne frekvencije sve četiri baze DNA. Svaka baza rezonira u prosjeku na 15 frekvencja, odnosno ukupno 60 frekvencija. 1988. Susan Alexjander, magistrica Teorije i kompozicije glazbe, koja trenutno predaje na nekoliko sveučilišta u Kaliforniji, kontaktirala je David W. Deamer-a s jednostavnim pitanjem: 'možemo li čuti frekvencije tijela (u tijelu)'. U odgovoru joj je David Deamer pružio podatke iz svog istraživanja DNA frekvencija.

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 17:54 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, lipanj 16, 2008
Svrha Velike piramide bi mogla biti iskorištavanje torzijskih valova Zemlje djelovanjem kao kristal. Smještena je točno na Sjevernom polu Rešetke Zemlje, gdje nastaju najsnažniji torzijski valovi iz Zemlje. Prema Drunvalo Melchizedek-u, Velika piramida je bila smještena tako da su vrhovi piramida točno na crti Φ spirale. U stvari sve su tri piramide poravnane prema toj Φ spirali:

Nije nezamislivo da je primarna funkcija piramida bilo stabiliziranje Rešetke Zemlje i zaštita Zemlje od potresa, vulkanskih aktivnosti i možda čak i pomaka polova.
Ako je Velika piramida korištena za uprezanje torzijskih valova Zemlje, ne bi smjeli zaboraviti kako je energija torzijskih valova i svijesna energija. Iz izvora kako što su Edgar Cayce, David Wilcock i Drunvalo Melchizedek radi se o korištenju Velike piramide kao instrumenta za duhovnu inicijaciju, liječenje i prosvjetljavanje Egipčana.

Prije inicijacije u Velikoj piramidi, inicijati bi prolazili kroz tajno podučavanje desnog oka Horusa, učeći o svetoj geometriji i čak možda i o fizici etera. Egipčani su vjerovali u potpuno nastajanje kreacije iz prvobitnih voda, Nun (eter). Paragraf 1146 Teksta piramide se odnosi na priču o prvobitnoj kozmičkoj zmiji Iru-To, koja je nastala iz prvobitnih voda za kreiranje fizikalnog svijeta. To su riječi Iru-To-ove iz Teksta piramida:

JasamispustPrvobitnepoplave, onakojajeemergiralaizvode. Zmijasam 'Dobavljačicaatributa' sasvojimmnogimnamotima. AutoricasamBožanskeknjige, kojakaže štojebiloikojautječenaono što ćetekbiti.

Vjerujem kako je ovdje opisana fizika etera Paul La Violette i Daniel Winter-a. Torzijski val (Φ spiralna zmija Iru-To) spontano emergira iz etera (prvobitne vode), kako bi kreirao formu ('atribute') iz vode bez forme. Torzijski val je Autor pradavnih Akashi zapisa, ekvivalnet A-polja Ervin Laslo-a, informacijsko polje torzijskog vala koje prožima svekoliki prostor i memorija je svemira (vidjeti Poglavlje 6 'Vibracije etera').

Druga je interesantna činjenica je crtanje zmije Iru-To s dvije glave. To bi moglo simbolizirati činjenicu kako se torzijski val može kreirati iz dva suprotna elektromagnetska vala, kako je to sugerirao Tom Bearden. Metaforički bi dvoglava zmija mogla simbolizirati i dualitet koji je nastao iz Jednosti, kada je Iru-To emergirala iz prvobitnih voda. Kada su kreirane prve forme iz jednosti etera, cjelost kreacije je bila razdvojena.

U stihu 321 Teksta lijesa, nastavlja zmija Iru-To:

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 16:43 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, lipanj 15, 2008
Dimenzije velike piramide su prva jaka indikacija kako su graditelji aludirali na predstavljaje dimenzija Zemlje. Zemlja nije savršena kugla; radijus od polova do centra je manji od radijusa od ekvatora do centra. Stoga je Zemlja spljoštena kao nogometna lopta, na kojoj netko sjedi. To se pripisuje centrifugalnoj sili, koja rezultira vrtnjom Zemlje oko svoje polarne osi. Te nesavršene dimenzije kugle Zemlje se pak savršeno reflektiraju u Velikoj piramidi. Opseg piramide predstavlja ekvatorijalni promjer Zemlje. Opseg piramide je jednak polovici minute Zemljine ekvatorijalne zemljopisne dužine. Drugim riječima, ako uzmemo perimetar Velike piramide i pomnožimo ga s 2 x 60 x 360 = 43.200, dobit ćemo opseg Zemlje duž ekvatora u kilometrima.

To se pokazuje ispravnim sa sastelitskim mjerenjima s 99,5% točnošću. Visina Velike piramide predstavlja polarni radijus Zemlje. Ako tu visinu piramide pomnožimo s istom vrijednošću 43.200 kako bi održali omjer, dobit ćemo polarni radijus Zemlje s točnošću od 99,3%. Stoga izgleda više nego razumno pretpostaviti kako je velika piramida stvarno namjerno dizajnirana kako bi predstavljala Zemlju. Te se činjenice ne mogu odbaciti samo kao potpuna slučajnost.(6)

Visina Velike piramide također se izgleda refrencira i na udaljenost između Sunca i Zemlje! Visina piramide je 280 kraljevskih lakata. Udaljenost između Zemlje i Sunca mjereno u kilometrima je 147 x 106 km i iznosi 280 x 109 kraljevskih lakata!Stoga je udaljenost između Zemlje i Sunca točno milijardu puta visina piramide. U poglavlju o svetoj geometriji smo demonstrirali kako Velika piramida izražava omjer veličina Zemlje i mjeseca 'kvadriranjem kruga'.

Iz tih primjera, možemo dobiti impresiju kako je Velika piramida indirektni dokaz postojanja harmoničnog geometrijskoh odnosa između Zemlje, Mjeseca i Sunca. John Martineau u 'Maloj knjizi koincidencije - A little book of coincidence’ je stvarno dokazao postojanje takve harmonične relacije između nebeskih tijela našeg Sunčevog sustava. Pomoću svete geometrija je objasnio sve putanje planeta našeg Sunčevog sustava i pokazao njihovu utemeljenost na intrinsičnim harmonijskim principima. Johannes Kepler, veliki astronom, je uvijek vjerovao u mogućnost geometrijskog objašnjavanja planeta; u stvari je vjerovao, kako su Platonova kruta tijela ključ za misterije putanja.

1994. Robert Bauval je u 'Misteriju Oriona - The Orion Mystery’predložio sada popularnu teoriju, koja pretpostavlja kako su tri piramide Giza visoravni, podešene kao tri zvijezde konstelacije Orion-a. Nil prema Bauval-u odgovara Mliječnom putu. Piramide na zemlji predstavljaju pozicije triju zvijezda te konstelacije 10.500 godina prije Krista (kako iznad, tako ispod). Godina 10.500 p.K. savršeno odgovara s godinom 10.490 konstrukcije velike piramide, koju je dao Edgar Cayce.

I dok se još diskutira popularno Orion-sko poravnanje Giza visoravni, postoje i manje poznate kozmičke relacije, koje ćemo pokazati u ovoj knjizi, a koje se mogu relativno lagano dokazati. Ova teorija opet pretpostavlja, da je Velika piramida bila izgrađena za predstavljanje Zemlje.

Cliff Ross je otkrio kako tri piramide na Giza visoravni pametno korespondiraju s četiri unutarnja planeta Sunčevog sustava, Merkur, Venera, Zemlja i Mars s naglaskom na Veneri. No kako tri piramide mogu korespondirati s četiri planeta?

Korelacija između piradmida i planeta izgleda ovako:

P1 : Velika piramida Khufu-a predstavlja Zemlju P2 : Piramida Khafre-a predstavlja Veneru P3 : Piramida Menkaure-a predstavlja i Mars i Merkur


Zračna slika Giza visoravni, desno je preslikavanje planeta  
Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 16:27 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, lipanj 14, 2008
Piramide imaju ukodirane matematičke konstante: ¶ (Pi) i Φ (Phi) i prirodni logaritam e! Te tri konstante igraju vrlo značajne uloge u matematici i fizici. Podrijetlo tih konstanti je stoljećima predstavljalo zagonetku matematičarima i znanstvenicima, a još su uvijek misterija iako se činjenično te mistične konstantne pojavljuju svugdje u pridodi. Sve tri konstante ¶, Φ i e su inkorporirane u jednu te istu strukturu, Veliku piramidu! To je već samo po sebi znakovita činjenica i dokazuje genijalnost graditelja Velike piramide.

Nikakvim sredstvima nije moguće pojavljivanje tih konstanti gomilanjem nekih stijena. ¶ i Φ su pronađene prve, međutim trebalo je čekati do 2003. kada je Rick D. Howard vjerojatno otkrio konstantu prirodnog logaritma (u piramidama - op. prev.). Razvio je teoriju koju je nazvao Trostruka-triangularna-teorija (TTT) koja matematički potkrijepljuje prisutnost sve tri konstante u Velikoj piramidi. U slici koja slijedi, dane su dimenzije Velike piramide u kraljevskim laktovima (45 do 55 cm). Kraljevski lakat je pradavna mjera za dužinu koju su koristili Egipčani.


Dimenzije Velike piramide u kraljevskim laktovima Matematička vrijednost ¶ (Pi) definirana je omjerom opsega kružnice (2r¶) i pridruženog radiusa (r), što za piramidu iznosi:

¶ (Pi) se može naći ako se uzme dvostruka dužina osnovice piramide podijeljenu s njenom visinom: ¶ = 2* 440/280 = 880/280 = 22/7 odnosno približno ¶ = 3,14159. Zlatni omjer ili Φ (Phi) se nalazi u piramidi na slijedeći način:

dužina visine bočne stranice piramide se dijeli s polovicom dužine osnovice piramide, odnosno          Φ = 356/220 = 1,618 (220 je polovica dužine osnovice piramide tj. 440 ) Izostavio sam dokaz za bazu prirodnog logaritma e jer je Trostruka triangularna teorija prilično kompleksna.

Činjenica što piramide imaju ukodirane (Pi) i Φ (Phi) kao i e, najtemeljitije konstante prirode, pokazuje kako su graditelji piramida morali matematički shvaćati važnost tih konstanti.(4)

No Velika piramida nije jedina strukture u pradavnom Egiptu koja sadrži te znakovite konstante. Istraživanje Schwaller de Lubicz-a, koji je poručavao Hram u Luksoru od 1837. do 1952. je donijelo nagomilanu evidentnost genijalnog korištenja Zlatnog omjera Φ (Phi) na mnoge načine u arhitekturi hrama. Prije istraživanja Lubitz-a kreditiralo se Grke s otkrićem Zlatne sredine. Njegovi nalazi neoborivo dokazuju kako Egipčani imali ta matematička znanja tisuću godina prije Pitagore.

Lokacija gdje je izgrađena Velika piramida je u najmanju ruku znakovito; moglo bi biti povezano s brzinom svijetla! Brzina svijetla iznosi točno 299.792.458 metara/sekundi ili 29,9792458 x 10 milijuna metara u sekundi.

Izvorno je metar bio definiran kao 10 milijuntina udaljenosti od Sjevernog pola do ekvatora u SI sustavu (1791). Ako podijelimo brzinu svijetla s udaljenošću od ekvatora do Sjevernog pola, dobijemo broj 29,9792458. To je zemljopisna širina crte na polovici udaljenosti između Khufu i Khafre, koja je točno 29,9792458 stupnjeva na Sjever.

To bi mogla biti indikacija kako je lokacija Giza platoa namjerno odabrana kako bi predstavljala brzinu svijeltosti. Druga je indikacija svijesnosti o brzini svijetlosti nađena u broju zaštitnih kamenih ploča koje su korištene u konstrukciji.

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 11:18 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, lipanj 13, 2008

Jedno od sedam svjetskih čuda je Velika piramida na Giza visoravni uz obalu Nila kraj Kaira. Piramidu se istražujue još od zore moderne povijesti. Napisane su hrpe knjiga samo o enigmatici Velike piramide. Mnoge od tih knjiga potječu od egipatskih arheologa.

Egiptolozi nisu znatno promijenili svoja stajališta o Velikoj piramidi u zadnjih sto godina. Piramidolozi datiraju izgradnju velike piramide oko 2589. godine prije Krista pretpostavljajući kako se radi o mjestu ukopa, grobnici faraona Khufu-a (Keops-a na grčkom). Vodeći ekspert za piramide je dr. Zahi Hawass, predsjednik Najvišeg savjeta za antikvitete - Supreme Council of Antiquities (SCA) u Egiptu, koji gorljivo smatra Velku piramidu grobnicom, iako unutar Kraljevske komore u piramidi nije nikada nađen bilo kakav sarkofag niti mumija. Takvi sarkofazi su se morali izrađivati unutar piramide, jer se zbog svoje veličine ne bi nikada više mogli ukloniti iz Kraljevske komore.

U prošlom desetljeću su znanstvenici počeli sumnjati u starost i svrhu Velike piramide. Postupno, kako je Velika piramida otkrivala sve više svojih tajni, teorija grobnice je postajala sve manje prihvatljivom. Postoje indikacije kako su Veliku piramidu morale izgraditi visoko inteligentne civilizacije, s nužnim znanstvenim shvaćanjem i pristupom tehnikama, koje su ispred naših.Velika se piramida sastoji od dva milijuna vapnjenačkih blokova, ima visinu zgrade od 40 katova i širinu od dva i pol nogometna igrališta. Temelj piramide je kamena podloga klesana s preciznošću od samo 2 centimetra od savršene površine. Čak i danas sa svim našim know-how i laserskom tehnikom, prema ekspertima, graditelji ne bi mogli izgraditi takvu strukturu kao što je Velika piramida s takvom preciznošću. Jednostavno nemamo mehaničku tehnologiju s kojom bi rezali kamenje za tada ostvarenu konstrukciju piramide!

U stvari se pokušavalo dokazati kako su se piramide mogle konstruirati korištenjem poznatih pradavnih egipatskih alata i metoda. Egiptolog Mark Lehner je pokušao s velikom grupom ljudi no nije uspio čak ni izgraditi 6 metarski model piramide. Morao je pozvati u pomoć kamion s vitlom kako bi izvukao blokove iz kamenoloma. U kasnim 70-tim japanski je tim, koga je financirao Nissan, pokušao napraviti 18 m visoki model korištenjem istih primitivnih pradavnih egipatskih alata kao što su dijetao i čekič. Jednom tako ponosni tim Japanaca, se vratio kući razočaran i zbunjen, jer su morali koristiti strojne čekiće za rezanje kamena, koje nisu uspjeli prevesti preko Nila i vjerojatno bi morali koristiti buldožere, kamione pa čak i helikoptere za slaganje blokova na hrpu, koja je trebala sličiti piramidi. U oba pokušaja rekonstruiranja piramide, mogli su se izvući samo mali blokovi iz kamenoloma, a ako se prisjetimo, stvarna piramida sadrži blokove težine parne lokomotive!(1)

Uzmimo u obzir i savršenost isklesanosti tog kamenja i spojeve sa žbukom, koji su strahovito tanki, da se ne može uvući list papira između blokova! Spojevi žbukom su strahovito jaki, daleko jači od spojeva koje mi danas koristimo. Kamenje izgleda više manje slijepljeno ili zajedno sliveno. Najmanji blokovi teže tonu. Prosječno blokovi teže više od 2,5 tona, a ima ih čak teških i do 70 tona. Kako bi mogli Egipčani podizati takve velike i teške blokove s takvom preciznošću do visine zgrade od 40 katova? Iako postoje neke teorije, ništa nije sigurno. Masivna konstrukcija piramide je  podešena s preciznošću od samo 3 minute i 6 sekundi savršene podešenosti svih (4) kardinalnih točaka.

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 19:32 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, lipanj 12, 2008
Što je tako posebno u vezi s piramidama? Zašto ih nalazimo svgdje po svijetu i zašto na rešetki Zemlje?
Egiptolozi nam govore kako su Egipćani gradili piramide koje su služile kao grobnice za faraone. Međutim nikada nisu nađene mumije u Velikoj piramidi, nazvanoj po Khufu (Keopsu) faraonu za koga se pretpostavlja da je u njoj pokopan. U kasnijim godinama Egipta piramide su građene sa znatno manjom kvalitetom od enigmatske Velike piramide i te su piramide sigurno bile izgrađene kao mjesta ukopa. Međutim niz arheologa sada vjeruje kako su ranije piramide, kao ona na Giza visoravni, služile potpuno drugoj svrsi.

Kako bi pronašli razloge građenja piramida, 20 velikih piramida je izgrađeno na 8 različitih lokacija u Rusiji nakon 1990. Građene su pokraj Moskve i u Ukrajini. Sve su konstruirane iz fiber-stakla; najveća je visoka 44 metra i teška 55 tona. Istraživanja na tim piramidama su provođena više od desetljeća pod nadzorom Aleksandra Goloda, direktora poduzeća Obrane iz Moskve. Mnogi su ruski znanstvenici bili uključeni iz redova poznatih ruskih akademika, te iz područja medicinskih znanosti, biofizike i fizike.

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 13:20 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 11, 2008
Izgubljeni kontinenti 
Edgar Cayce je bio siguran kako Atlantida nije mit, predvidjevši kako će se naći dokaz postojanja mitskog kontinenta Atlantide, kao i kako će se eventualno i sama Atlantida otkriti. Atlantida, prema Edgar Cayce-u, je bila razarana tijekom tri glavna perioda poplava, koji su se protezali tijekom više od tisuću godina. Treće i konačno razaranje je bila kataklizma, pomak polova Zemlje koji je prouzročio potonuće zadnjeg, preostalog imperija Atlantide oko 10.500 godina p.n.e. Uz Atlantidu, Edgar Cayce je spomenuo i postojanje civilizacija Lemuria ili Mu u današnjoj Aziji. Mu je kao i Atlantida bila visoko razvijena civilizacija koja je kolabirala oko 50.000 godina prije Krista. Preživjeli u toj katastrofi su pobjegli u zemlje današnje Kine i Japana.

Postojeći je konsenzus povijesničara kako su prve emergirane civilizacije bili Sumerićan-skog i Babilonskog podrijetla. Te su civilizacije nenadano i u relativno kratkom roku emergirale prije nekih 5000 godina iz Kamenog doba. Ako bi se našli ostaci Atlantide, to bi otkriće zasigurno revolucioniziralo naš svijet i bili bi prisiljeni ponovno pisati knjige iz povijesti.

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 18:17 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
nedjelja, lipanj 8, 2008

Začuđujuća istina glede te tematike je što je čovječanstvo znalo o postojanju energetske rešetke, koja je obuhvaćala Zemlju barem već tisuću godina. Rešetka Zemlje je jednostavno ponovno otkrivena u 21. stoljeću  Sada postoji neoborivi dokaz kako su 'primitivne kulture' prošlosti, pradavne kulture koje su imale tako 'ograničeno razumijevanje fizike', znale za istančane energije Zemlje i njenu mustru rešetke!

U stvari sama je rešetka Zemlje položena u kamenju svuda po svijetu. Rešetku Zemlje čine imaginarne linije koje su označene megalitskim strukturama uključujući dolmene, menhire i krugove kamenja oko Zemlje. Megalitičke strukture su nađene svuda po svijetu oslikavajući precizne lokacije energetskih linija Zemlje. U Engleskom kraljevstvu su mjesta kao Avebury i Stonehenge na primjer smješteni na moćnim imaginarnim crtama - Ley lines.

Te se crte nalaze svugdje po svijetu i mnoge su se kulture u prošlosti referencirale na razne načina na energetske crte Zemlje, kao Kinezi, koji su ih zvali zmajevim strujama u staroj Feng-shui vještini, umjetnosti uravnoteživanja i harmoniziranja zemlje. Građenjem pagoda, hramova i kamenih struktura  vjerovali su kako pomažu liječenju Zemlje. Feng-shui je Zemlji ono što je akupunktura tijelu: regulira Chi tok, nevidljive eteričke životne sile.

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 17:08 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, lipanj 7, 2008
Vrata Zemlje Obzirom na rešetku Zemlje, provedeno je niz znakovitih znanstvenih istraživanja. Za te je eksperimente posebno razvijen uređaj nazvan Vratima Zemlje. Ovaj uređaj može pokupiti energiju torzijskih valova rešetke Zemlje. Dizajn je ekstremno jednostavan, sastoji se od četverostrane piramide na vrhu s produženom invertiranom piramidom na donjoj strani, zajedno s 4 druga tetrahedron oblika na dnu, sve napravljeno od bakrenih "žica".
U dizajnu Vrata Zemlje koirštene su kugle od mjedi, koje su bile međusobno povezane šupljim mjedenim cijevima, zalemljenim na kugle. Cijela konstrukcija je žičani kostur, 1,8m visok s osnovicom od 1,10 x 1,10m.

Cijela ideja Vrata Zemlje je rezonancija Platonovih geometrija uključenih u žičanom kosturu sa spiralnim torzijskim valovima energije rešetke Zemlje. Cijela konstrukcija je neka vrsta antene ugođene na torzijske valove. Istraživači ju nazivaju "akupunkturnom iglom" zabodenom u energetsku rešetku Zemlje.

U višestrukim pokusima, uređaj je bio aktiviran meditacijom projiciranim intencijama ljubavi grupe ljudi prema Vratima Zemlje. Dodani su bili i specijalni zvukovi! Kada se aktivirao uređaj, počele su se pojavljivati svijetlosne kugle, nazvane orb-ima koje se moglo promatrati golim okom i koje su fotografirane i normalnom i infracrvenom fotografijom. Svijetlosne kugle su bile transparentne i izgledale kao da plutaju u zraku.

Magnetometar je pokupio jaki signal na 3 metra udaljenosti od Vrata Zemlje u ELF (Ekstra Niske Frekvencije 0 - 100 Hz) području frekvencija. Jaki se pak osnovni signal fokusirao na 7,8 Hz, frekvenciju Schumann-ove rezonancije zajedno s višim harmonicima.

Vidovnjake se pozvalo posvjedočiti eksperimentu Vrata Zemlje i oni su objašnjavali kako su se Vrata Zemlje povezala s energetskom rešetkom Zemlje, po aktiviranju Vrata Zemlje i podešavanju na os Sjever - Jug. Aktivacija Vratiju Zemlje je prouzročila tijek kozmičke energije iz svemira, dok se istovremeno ista količina energije kretala iz Zemlje prema gore kroz uređaj prema iskazima motritelja, psihika.

Mogli su mjeriti toroidalni energetski vrtlog oko Vrata Zemlje; vrtlog je mjeren u horizontalnoj ravnini oko Vrata Zemlje. Objašnjenje anomalija koje su kreirala Vrata Zemlje je u skalarnim ili torzijskim valovima koji kao sveprisutni u fizikalnom vakumu uzrokuju te anomalne svijetlosne učinke. Neki vjeruju kako Vrata Zemlje stvarno djeluju kao akupunkturne igle, koje ojačavaju i uravnotežuju rešetku Zemlje.

sanmarino @ 11:08 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, lipanj 6, 2008
Rešetka Zemlje Niz znanstvenika je radilo na modelu rešetke Zemlje, no prvi je bio Ivan P. Sanderson, koji je pronašao kako postoji dvanaest "Đavoljih groblja" širom svijeta međusobno geometrijski razmještenih. "Đavolja groblja" su trokutasta područja na svijetu o kojima se mnogo izvješćivalo kao mjestima misterioznih nestanaka brodova i aviona bez jasnog razloga. Najpoznatije je "Bermudski trokut"; drugo je poznato kao Đavolje more istočno od Japana. Javljalo se mnogo puta o dilataciji vremena i prostora, što je bilo popraćeno prestankom rada kompasa, mjerača visine, pojavom umjetnih horizonata, gubitkom radio kontakta, te drugim čudnim fenomenima, koje su iskusili mnogi piloti aviona, leteći nad Bermudskim trokutom. Bilo je izvješća o avionima koji su po dolasku pokazivali znakove putovanja kroz drugu vremensku zonu, jer su svi satovi na letjelici kasnili točno za isti interval! Sanderson je uočio kako postoji pet "Đavoljih groblja" u sjevernoj femisferi, pet u Južnoj i dva na polovima, ukupno dvanajst koja tvore točno vrhove ikosahedrona!

Pročitaj kompletan post
gangsta-sounds @ 21:39 |Komentiraj | Komentari: 0

More energije

John Wheeler i Richard Feynman s Princeton sveučilišta su prvi procijenili energiju nulte točke. Izračunali su kako bi šalica energije nulte točke bila dovoljna da svi ocean svijeta proključaju. Ekvivalent u masi energije nulte točke, korištenjem Einstein-ove famozne jednadžbe E=m*c2 je 1094 grama/cm3! To je više materije po kubnom centimetru od ukupne mase cijelog svemira.
Suprotno onom što se uvijek vjerovalo, materija nije kondenzirana supstancija, već difuzna forma energije. 
Postavlja se pitanje, kako je moguće, ukoliko izgleda živimo u moru energija, kako to da je uopće ne uočavamo? Sličimo ribama uronjenim u vodu koje nikada nisu svijesne kako je voda svugdje oko njih.
Haisch i Rueda su doprinjeli polju nulte točke korištenjem rada Hal Puthoff-a, dokazujući poznati Newton-ov zakon inercije, koji tvrdi kako je inercija umnožak mase i akceleracije, F= m * a. Taj stari zakon, koga je Newton postavio kao pretpostvaku, aksiom, u svom djelu 'Principia', svetoj Bibliji klasične fizike, nije se mogao dokazati u zadnjih tristo godina! No uzimanjem u obzir polje nulte točke, Rueda i Haisch su dokazali kako je inercija jednostavno otpor, usporavanje, koje objekti iskuse kada se ubrzavaju u polju nulte točke.(5)

 Sonoluminiscencija
U prirodi postoji vrlo čudan fenomen pod nazivom sonoluminiscencija; radi se transformaciji zvučnih valova u svijetlosnu energiju! To je dobro poznat eksperiment iz matice fizike.
U eksperimentu mala kuglasta staklena posuda, napunjena vodom rezonira harmoničnim zvučnim valom od 20 kHz, koji potječe iz zvučnika. Zatim se vrlo mali zračni mjehurić upuše u centar kuglaste staklene boce. Kada je mjehurić točno centriran u boci, počinje ritmički implodirati i emitirati svijetlo. Svijetlo se emitira u ultra-kratkim svijetlosnim bljeskovima, koji nose trilijun puta veću koncentraciju energije od izvorne zvučne energije. Temperatura u centru mjehurića doseže astronomskih 30.000o C uz ogroman pritisak.
Matica fizike još uvijek ima problema s eksperimentom, pa se špekulira s hladnom fuzijom, dok neki misle kako nema drugog objašnjenja osim onog s obiljem svijetlosne energije koja dolazi iz polja nulte točke. Učinak sonoluminiscencije je potaknuo hollywood.ske stvaratelje na kreiranje cijelog filma o tom fenomenu, a film je nazva ‘Lančana reakcija  - Chain Reaction'.
Daljnja istraživanja tog prirodnog fenomena bi mogla voditi onom što se naziva sonofuzija, vrsti hladne fuzije, kojoj fizika već toliko dugo teži.

sanmarino @ 16:22 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, lipanj 5, 2008

Kvantna znanost 20. stoljeća je otkrila postojanje sveprisutnog pozadinskog mora kvantne energije svemira. Dr. Harold Puthoff s Cambridge sveučilišta je među prvima izmjerio energiju svemira. Ta je energija mjerena na temperaturi od nula stupnjeva Kelvina, apsolutno najnižoj mogućoj temperaturi svemira, što odgovara -273 stupnjeva Celzijusa. Na toj temperaturi prema Newton-ijanskoj fizici sva kretanja molekula i atoma bi trebala prestali i ne bi se smjela mjeriti nikakva energija! Umjesto nenalaženja energije, kao što se očekivalo, pronašao je ono što je nazvao "ključajućim loncem" energije, a poslije je dobila ime 'energija nulte točka - zero point energy' (ZPE). Harold Puthoff je dokazao kako fizika vakuma nije uopće lišena energije, jer je vakum, prostor s obiljem (plenumom) energije.(1)

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 08:44 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, lipanj 4, 2008

Morfička polja

Japanski majmun Macaca fuscata, koji živi na otoku Koshima udaljenom od japanske obale, bio je predmet istraživanja barem 30 godina.

1952. su istraživači hranili majmune slatkim krumpirimam koje su bacali na pijesak. Krumpir je bio nečist i premda su majmuni voljeli slatkoću krumpira, očito nisu voljeli nečištoću. Mlada majmunska beba je našla rješenje i oprala krumpire u blizom potoku i predala ih svojoj majci. Kada je jedamput naučila svoju majku tom triku, postupno je sve više majmuna ovladavalo njime.

Između 1952 i 1958 kritična grupa majmuna - procjenjuje se oko stotinu majmuna - je naučila trik s pranjem krumpira. Majmuni sporo uče zar ne?

Međutim, nakon što je pretpostavljeni stoti majmun naučio trik s krumpirom, odjednom je cijelo pleme na otoku ovladalo tim trikom. Što je još iznenađujuće, kolonije majmuna na drugim otocima i glavnom kopnu, odjednom su počele prati svoje slatke krumpire.

Iz nekog neobjašnjivog razloga je sposobnost prenesena na druge majmune na udaljenim lokacijama. Uz to je potreban broj - kritična masa - za taj fenomen nesiguran, postao poznat kao 'Fenomen sto majmuna'.

Provedena su istraživanja kako bi se vidjelo je li učinak primijenjiv i na ljude, pa se pokazalo kako i ljudi također dijele nesvijesno znanje kao što dijelimo zajedničku bazu podataka. Kada se određene zagonetke poučavaju pojedinim članovima grupe, zagonetku je moguće značajno lakše i brže riješiti kada 'stotinu majmuna' grupe nauči trik.

Prema biologu Rupert Sheldrake-u, koji 'razmišlja na prednjem rubu radnog okvira establishment-a znanosti', naša svijest je povezana s nevidljivim kolektivnim poljem, koga naziva morfičkim poljem. Svaki član grupe doprinosi kolektivnom morfičkom polju, a totalna svijesnost tog morfičkog polja je dostupna svakoj individui grupe. Postoji bezbroj morfičkih polja, barem po jedna svake vrste.

Shelrdrake također vjeruje kako morfička polja sadrže informacije za izgradnju živih organizama. Iako se uobičajeno vjeruje kako DNA sadrži sve informacije potrebne za gradnju nekog organizma, to sigurno nije istina. DNA sadrži samo informacije za konstrukciju materijala potrebnog za izgradnju organizma, no ona

ne sadrži sam plan asembliranja. U prvoj fazi embrija sve stanice su 100% identične, a razlikovanje se događa nakon pete diobe stanica (32 stanice). No od kuda dolaze informacije za specijalizaciju diferenciranja u diobi - koji će dio embrija postati stanice glave, a koji kralježnice? Informacije ne mogu

doći iz same DNA, jer se stanice ne mogu razlikovati međusobno - pa što onda orkestrira rast embrija? Rupert Sheldrake misli da je ta informacija pohranjena u vanjskom morfičkom polju.

To može biti objašnjenje i za prilično čudni fenomen oporavka gena u vočnoj muhi. Biolozi su odstranili gene odgovorne za vid iz DNA u koloniji muha. Sve su muhe postale slijepe. Međutim, čudom nakon nekoliko generacija, geni su bili restaurirani u DNA i muhe su opet mogle gledati! Danas se vjeruje kako su informacije u nedostajućim genima obnovljene iz DNA morfičkog polja vočne muhe.

sanmarino @ 19:52 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare

Moć uma za liječenje
Ako je itko u zadnjem desetljeću imao veliki utjecaj na holističku medicinu, onda to mora biti doktor Deepak Chopra. Rođen je i odgajan u Indiji, s medicinskom edukacijom u SAD-u. Nakon osobnog sastanka s Maharishi Mahesh Yogi-jem koji ga je nagovorio na proučavanje 4.000 godina stare tradicionalne indijske Ayurveda-e. Ayurveda je sanskrit riječ za 'znanost o životu'. Nakon tog sastanka otišao je na vlak gdje je sreo prijatelja koji mu je uručio knjigu o Ayurvedi. Jedan i jedan su dva, pa je Deepak u tomu prepoznao poruku. Nakon čitanja knjige, uvjerio se kako u Ayurvedi ima mnogo više nego se uobičajeno vjerovalo na Zapadu. Doktor Deepak Chopra je postao frustriran svojom medicinskom karijerom, jer je mogao učiniti tako malo za svoje pacijente oboljele od raka. Njegov pacijent s dijagnosticiranim rakom pluća je dobio medicinski savjet neka prestane pušiti na što je odgovorio: "Hvala vam doktore i moja punica može dati takav savjet, no ne naplaćuje ga 50 dolara!"

U svojoj knjizi "Kvantno liječenje - Quantum Healing, istraživanje granica medicine uma/tijela", doktor Chopra objašnjava odnos kvantne fizike i Ayurvede. Ona poučava kako je sve što postoji duh, pa je tako i tijelo kreirano duhom i umom. S takvim razmatranjem i um mora imati svu moć izliječenja tijela. Treba uočiti kako time nema nikakvog 'teškog problema' za rješavanje u Ayurvedi, jer jednostavno nema mosta koga treba prijeći između nematerijalnog i materijalnog svijeta zato što nema ni dualiteta uma i tijela.

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 13:44 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 3, 2008


Hado učinak

Japanski istraživač dr. Masaru Emoto, šef Hado instituta u Tokiju je demonstrirao najuvjerljivije i zastrašujuće iznenađujuće učinke, koje ljudska svijest može imati na fizikalni realitet.

Dr. Emoto je otkrio učinak na vodu, koga je nazvao 'Hado' učinak. Opisuje ga na slijedeći način. "Hado je mustra intrinsičnih vibracija na atomskoj razini u svoj materiji, najmanja jedinica energije. Njena je osnovica energija ljudske svijesti'.

Napisao je knjigu 1999 pod nazivom "Poruke vode", prodanu u milijunima primjeraka već širom globusa i koja je prevedena na mnoge jezike (hrvatski prijevod je objavila izdavačka kuća v|b|z Zgreb, 2005. pod nazivom "Poruke skrivene u vodi"). Njegova predavanja i seminari širom svijeta kao i u živo izvođenje eksperimenata demonstriraju 'Hado' učinak vode. Riječ 'Hado' je sada riječ zujnica u Japanu. Ljudi ju koriste kako bi izrazili vibracije mjesta ili osobe, "ovo mjesto nema ‘Hado'" ili "danas mu je niski Hado"!

A sva ta buka zbog kristalizirane smrznute vode? Što je u stvari otkrio?

Dr. Masaru Emoto je izveo seriju pokusa u kojima je dokazao kako naše misli i osjećaji utječu na naš fizikalni realitet. Voda je bila predmet njegovog istraživanja odnosno proučavao je kristale leda vode. Koristio je sve vrste vode iz različitih mjesta širom svijeta, proučavajući kako vode formiraju kristale leda. Uočio je, kako se jako zagađene vode uopće ne kristaliziraju, a čiste mineralne vode stvaraju prekrasne kristale leda kada se zamrznu.

Do sada je sve dobro, jer su rezultati očekivani. Međutim na svoje čuđenje je otkrio povezanost formi kristala sa svojim raspoloženjem. Počeo je eksperimentirati s čistom vodom iz vodovoda, kojoj je slao sve vrste emocionalnih misli i osjećaja u uzorcima vode prije nego ih je zamrznuo. S iznenađenjem je vidio kako je voda reagirala na njegove intencije. Kod negativnih misli i osjećaja nisu formirani prekrasni kristali leda, već neki ili kaotične forme ili uopće nikakvi. Međutim uz slanje vodi misli i osjećaja ljubavi prije zamrzavanja, bili su formirani najljepši i pravilni, izuzetno organizirani kristali. U slijedećim je eksperimentima naljepio različite natpise na boce s vodom kao "Ljubav, Bog" i "Mržnja i vrag", a kristali su opet reflektirali namjeru riječi koje je stavio na bocu s vodom.

Zatim je eksperimentirao  sa svim vrstama glazbe, kako bi vidio učinak na kristalizaciju. Glazba je prirodno izražavanje vibracijama, pa stoga više nije bilo iznenađenja, kada se nježna klasična glazba drugačije reflektirala na kristale od agresivne ljute tvrde rock glazbe.

Hado teorija dr. Emoto-a postulira, "budući su svi fenomeni na rezonantnoj frekvenciji srca, promjenom vibracija možemo mijenjati supstanciju". Tako na primjer, ako želimo promijeniti unutarnju vibraciju recimo zagađene vode, možemo koristiti svoje pozitivne namjere za čišćenje vode!

A to upravo sada i rade dr. Emoto i njegovi 'sljedbenici'. Diljem svijeta se održavaju Hado pročišćavajući rituali za čišćenje rijeka, jezera i oceana. Prvi je put javno demontraran Hado učinak, kada je okupio mnoštvo od 350 ljudi oko japanskog najzagađenijeg jezera, Biwa, 25.07.1999. Zagađena je voda zastrašujuće zaudarala zbog algi 'Kokanada', koje bi svake godine prekrile jezero! U organiziranom okupljanju, mnoštvo ljudi je projiciralo svoje pozitivne intencije kao laserske zrake na zagađenu vodu.

Uzorci vode su uzeti prije i poslije ceremonije i utvrđeno je dramatično poboljšanje strukture vodenih kristala. Mjesec dana nakon ceremonije, pojavio se novinski članak u utjecajnim Kyoto Shinburn novinama. Članak je tvrdio kako se te godine "poboljšalo širenje vodenih algi uz nestanak smrada". (5)

sanmarino @ 13:53 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, lipanj 2, 2008
Kvantni mozak Možda je najteže pitanje ikada postavljeno u znanosti ono što se naziva "teškim problemom" ili "problemom povezivanja". Radi se o problemu sučeljavanja nematerijalnog svijeta naših misli i osjećaja s materijalnim svijetom našeg tijela. Emocionalna stanja, kojima su uzrok misli i osjećaji (nematerijalni svijet) se izravno reflektiraju u fiziologiji našeg tijela (materijalni svijet).

Na primjer, kada se nematerijalna misao pojavi u mozgu o dizanju ruke, trenutno mozak pokreće proizvodnju neurotransmiterskih glasnika, koji se pronose živčanim sustavom. Elektronički impulsi se šalju mišićimaa u ruci što će konačno biti odgovor na početnu misao.

Kako je to uopće moguće? Kako može nešto nematerijalno kao misao imati stvarni primjetni fizikalni učinak? A to se događa stalno u našem tijelu!

Od kada je Descartes odlučio odijeliti tijelo od uma, najvjerojatnije ne ćemo dobiti odgovore iz Newton-ijanske fizike. Pa kako se onda može prijeći most između nematerijalnog svijeta uma i materijalnog svijeta tijela? Možda možemo dobiti odgovore od kvantne fizike?

Totalitet vanjskog realiteta, koga percipiramo mozgom dolazi od pet osjeta, sluh, njuh, okus, dodir i vid. Prema filozofu Immanuel Kant-u (1724. – 1804.) trebali bi razlikovati između noumenalnog (umnog, svijesnog) svijeta, svijeta po sebi (daß Ding an sich) i fenomenskog svijeta, kakvog ga percipiramo. Ono što je Kant mislio je nemogućnost izravne percepcije svijeta, jer ga možemo jedino percipirati kroz svoja osjetila. Kakav je vanjski realitet nitko nezna, upravo zato šo ga nikada ne možemo percipirati izravno. Može se postaviti i pitanje postoji li uopće fizikalni realitet. Kant je međutim vjerovao u stvarnost fizikalnog realiteta, kao izvora naših percepcija. Immanuel Kant je tvrdio kako sve što znamo o svijetu je samo interpretacija našeg mozga. Kako bi se uvjerili u ono što kaže Kant, pokušajte izbrojiti crne točke na slijedećoj slici:Nemojte reči kako niste uspjeli! Naravno niste, jer nema crnih točaka na slici! Vaš je mozak zamislio crne točke koje ste vidjeli kako skaču natrag naprijed! 

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 18:17 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
nedjelja, lipanj 1, 2008

Proročanstva
Svijet je poznavao mnoge proroke i mnogi su među njima predviđali destrukciju i očaj novog milenija, koji izgleda tako magičnim vremenom nespojivim s krajem svijeta. To nije bilo predviđano samo za kraj drugog milenija, već i za prvi milenij, a kako danas možemo posvjedočiti, proročanstva se nisu dogodila.

Tu su i drugi proroci kao Nostradamus (1503. – 1566.), koji je čovječanstvu proricao s 2000. godinom ili patnju apokaliptičkog holokausta ili neviđenu promjenu i rađanje nove globalne svijesti. (1)

Madam Blavatsky (1831. – 1891.), mistik i utemeljitelj Teozosfskog društva, je predvidjela završetak 5200 godišnjeg perioda, sadašnjeg Kali Yuga ili Tamnog doba, koje bi trebalo naslijediti doba svijetla.

Dakle još ima nade.

Najprominentniji prorok prošlog stoljeća je bez sumnje Edgar Cayce (1877. – 1945.). On je najbolje dokumentirani vidovnjak do sada. Edgar Cayce, poznat kao spavajući prorok, je izveo 14 306 ‘čitanja’ tijekom spavanja u izmijenjenom stanju svijesti i sve su ‘interpretacije’ dokumentirane. Postao je vrlo popularan zbog svojih medicinskih ‘očitanja’, jer je mogao sa skoro sto postotnom točnošću dijagnosticirati bolest svojih pacijenata. U većini slučajeva je čak i spomenuo ime i adresu liječnika koga treba konzultirati! A sve to dok je bio u stanju transa znajući samo ime pacijenta koga nikada ranije nije sreo! U kasnijim danima svoje karijere, počeo je prenositi informacije o prošlim civilizacijama, kao one o kulturi Egipta i Atlantide, a predvidio je i događaje u budućnosti ovog planeta koji su postali poznati kao ‘promjene Zemlje’. Sam Edgar Cayce je osnovao “Asocijaciju istraživnja i prosvijetljenja - Association for Research and Enlightenment’ (A.R.E.) kako bi se sačuvalo njegovo naslijeđe. Ta organizacija još uvijek postoji i vrlo je aktivna. Edgar Cayce-a su studirali vrlo detaljno, a posvećeno je tom mističnom čovjeku više od tristo knjiga. (2)

Danas je Edgar Cayce još uvijek zagonetka za mnoge ljude, jer se već veliki broj njegovih predviđanja pokazao točnim, a mnogi su znanstvenici, uglavnom arheolozi i egiptolozi naučili kako njegove informacije treba uzimati vrlo ozbiljno i koristiti ih kao svjetionik u svojim znanstvenim pokušajima.

Cayce je sugerirao kako će godine između 1958. i 1998. biti vrijeme velikih promjena, globalne transformacije. Te promjene ne bi značile kraj svijeta, već bi bile glasnici Novog doba i duhovnih transformacija. Sama Zemlja bi prolazila kroz enormne promjene u formi jakih potresa, erupcija vulkana, pojačane sunčeve aktivnosti, dramatičnih promjena mustri klime, masovnog potapanja kopna, što će kulminirati u pomaku polova.

Pročitaj kompletan post
sanmarino @ 21:41 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Arhiva
« » lip 2008